Biztonságos SSL kapcsolat

A napokban (ugusztus 6.-án) olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint a Google mostantól előnyben részesíti azokat a weboldalakat, melyek biztonságos SSL kapcsolatot (https://) használnak. Ezzel a lépéssel a rangsorolási algoritmusában helyt kapott a weboldalak biztonsági tényezője is.

Hogy ennek az újításnak ténylegesen mekkora hatása lesz a pozíciókra nézve, arról csak hozzávetőleges információk állnak rendelkezésünkre. A Google becslései szerint a frissítés a keresések mindössze 1%-át érinti, és a biztonságos ssl kapcsolat csak kis mértékben fogja pozitív irányban befolyásolni az eddigi eredményeket. Igaz annak a lehetőségét nem zárták ki, hogy a későbbiekben ez megnövekedhet.

Mi azt javasoljuk, hogy legyünk körültekintőek az átállás terén, ugyanis keresőoptimalizálás szempontjából a váltás azt jelenti, hogy a régi url-ek (pl.: https://www.keresooptimalizalas-sos.hu) megszűnnek, és helyettük újak keletkeznek (pl.: https://www.keresooptimalizalas-sos.hu). Ergó a régi url-eket megfelelően le kell tudni kezelni 301-es átirányítás segítségével.

Ha minőségi keresőoptimalizálást szeretne, keressen minket.

Bookmark and Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .