Folyamatos Googel Pingvin futás

A Search Engine Land munkatársának a Google egyik hivatalos szóvivője a Pingvin algoritmussal kapcsolatban a következő választ adta:

“That last big update is still rolling out — though really there won’t be a particularly distinct end-point to the activity, since Penguin is shifting to more continuous updates. The idea is to keep optimizing as we go now.”

Magyarra fordítva:

„Az utolsó nagy frissítés még most is fut – valójában nem lesz egy meghatározott végpontja az aktivitásának, mivel a Pingvin egy kvázi folyamatos frissítésre tér át. Az elgondolás az, hogy folyamatosan javítjuk az algoritmust futás közben.”

És hogy ez mennyire jó seo szempontból?

A bejelentés a weboldal tulajdonosokat egyfelől pozitívan érinti, hiszen folyamatos lesz a frissítés, ami esélyt ad a hibák kiküszöbölése utáni gyors javulásra és nem kell majd több hónapot várni a büntetések feloldására.

A negatív hatása viszont, hogy nehezebb lesz megállapítani mi okozta a weboldalunk visszasorolását, mivel nem lehet konkrét frissítésekhez kötni és ezáltal egyszerűen felgöngyölíteni a problémák forrását.

Továbbá számos kérdés marad még nyitva, ilyen például hogy miként és hogyan fogja feldolgozni a Google a disavow fileokat…

Dióhéjban ennyit a Pingvinnel kapcsolatos újabb hírről. Hogy pontosan hogyan és miként fognak zajlani a frissítések azt homály fedi, de várjuk az újabb fejleményeket.

Bookmark and Share