Google Authorship vége

Újabb koporsószeg a felhasználói élmények javításában?

John Mueller Google alkalmazott hivatalosan bejelentette, hogy a Google leállítja Authorship programjátm. A várakozásaikkal ellentétben a Szerzőség közel sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket működésének három éve alatt, és a felhasználók számára sem bizonyult olyan hasznosnak ahogyan azt a kezdetekkor remélték. A Google hivatalos nyilatkozatai szerint nem volt rangsorolási tényező, így a weboldalak helyezését sem fogja érinteti a mostani bejelentés.

A továbbiakban a szerzőségre vonatkozó adatokat, úgy fogják kezelni mint bármely más struktúrált adatot. Az ismerősök Google Plus bejegyzései továbbra is megjelennek majd és a pubisher adatokat (rel=publisher) a Google továbbra is feldolgozza. John Mueller elmondta, hogy a rel=author-t nem kell eltávolítani a weboldalakból.

Véleményünk szerint a mobileszközök terjedése a Google stratégiáját is nagyban átalakítja. Kíváncsian várjuk a következő lépést!

Bookmark and Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .