Mégis rangsorolási tényező lesz a strukturált adatok?

A Google szerint a jövőben a strukturált adatok a rangsorolási algoritmus részét képezhetik. John Mueller a napokban tett egy olyan kijelentést, hogy „idővel azt gondolom a strukturált adatok a rangsorolási algoritmus részei lehetnek”. Sokan kétkedve fogadták a bejelentését, ugyanis meggyőződésük, hogy ez már ma is így van.

John állítása szerint jelenleg ezeket az adatokat a Google egyáltalán nem használja közvetlenül a rangsorolásban, viszont a jövőben változhat a helyzet. A strukturált adatok  fontosak a keresőmotorok számára, megkönnyítik az adatok értelmezését, és plusz információkat közölnek. A technikai beállítás – azaz, hogy helyesen alkalmazza valaki a strukturált adatokat – még önmagában kevés lesz a jobb helyezéshez, ahhoz ugyanis minőségi tartalomra lesz szükség!

Vannak bizonyos területek, ahol a strukturált adatok megléte már most is elengedhetetlen (pl.: receptek, események, termékek), hiszen olyan plusz információkkal látja el a felhasználókat, amely növeli az átkattintási arányt és ezzel közvetett módon befolyásolja az oldal helyezését is.

strukturalt_adat_samsung_monitor

Egy szó mint száz, ha jól alkalmazzuk biztos nem veszíthetünk rajta!

Bookmark and Share