Folyamatos munkában az algoritmusok!

Pingvin 6 (3.0)

2014-10-20-án indult el a Pingvin 6 (3.0)- ás algoritmus, amely azóta is folyamatosan érezteti hatását a magyar weboldalak piacán és előreláthatólag még hetekig eltart majd a futása.

A bejelentéssel egyidejűleg látott napvilágot, hogy kiket is érintenek a mostani változtatások. Mindenek előtt az erősen spam link profilú oldalak lesznek a kárvallottjai a mostani frissítésnek. Ilyenek lehetnek az alacsony minőségű link hálózatokkal húzott oldalak, a töménytelen mennyiségben vásárolt linkekkel operálók, a csak egy url-re megépített weblapok, a nem megfelelő anchor leírásokkal szerkesztett oldalak (pl. egy adott kulcsszóra kihegyezett anchor szövegekkel történt a link építés), a gyenge minőségű cikkekkel megtámogatott lapok.

Rossz nyelvek szerint az új frissítés nem úgy sikerült ahogy várták, ezért tart ilyen sokáig… Ezt sajnos sem megerősíteni sem megcáfolni nem tudjuk, így mindenki ítélje meg saját maga.

A múlt hét folyamán olyan információk is felröppentek, hogy a Panda algoritmus is áteshetett egy kisebb frissítésen. (Megjegyezzük, hogy ez az algoritmus minimum 2 hetente amúgy is átesik valamilyen változtatáson.)

A négy napos ünnep alatt (2014-10-25) történtek kisebb változások is, ugyanis a találati listák megint átrendeződtek. Viszont jó hír, hogy akik időben elkezdték a károsnak vélt linkeket “kiszórni” azok valószínűleg pozitív elbírálás alá kerültek (számos általunk felügyelt oldallal ez történt), vagy fognak kerülni a mostani frissítések hatására.

És nem utolsó sorban a napokban hallatott magáról a Kalóz (Pirate) algoritmus is, amely azon oldalakat célozza, akik sok illegális tartalmat közölnek weboldalaikon. Ilyenek lehetnek pl. a különböző torrent oldalak.

Érdemes tehát ellenőrizni a pozíciókat és ha még nem tettük meg a weboldalunk link hálózatát! Ha segítségre van szüksége bízza a munkát egy profi keresőoptimalizáló csapatra.

Bookmark and Share